RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

"Групи смерті" активізувалися: які саме ігри в соцмережах штовхають дітей на вчинення суїциду

Однією з причин хвилі дитячих суїцидів, яка накрила Україну, стали так звані "групи смерті" і інші небезпечні "ігри" в соцмережах, які тиснуть на дитячу психіку.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіли українські експерти.

Вперше інформація про існування таких груп з'явилася в Росії в 2016 році, а в лютому 2017 року Нацполіціі України відрапортували, що за адміністрування "груп смерті" затримали студентів з Києва.

"Групи смерті" - ігри в соціальних мережах, одна з найвідоміших - "Синій кит", але зустрічалися й варіації: "Тихий будинок", "Чумацький шлях", "NaN", "F57", "Розбуди мене о 4:20". Фінальна мета гри - вчинення самогубства.

У поліції підтверджують, що зараз такі ігри в соцмережах активізувалися.

"Це не нові ігри, просто періодично вони актівізуються. Наприклад, не так давно було виявлено дівчину, яка була куратором однієї з таких ігор, і втягнула 13 дітей в спілкування, пов'язане зі схилянням до вчинення суїциду. На даний момент вона перебуває на лікуванні, у неї психічні відхилення", - зазначила начальник управління ювенальної превенції Нацполіціі Лариса Зуб.

Детальніше про хвилю моторошних самогубств, яка прокотилася серед українських підлітків читайте в матеріалі "Апострофа": Україну охопила хвиля дитячих самогубств: як вберегти свою дитину від біди.