RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Ірані передали до суду справу про збитий літак МАУ: хто опинився на лаві підсудних

Авіалайнер Boeing 737-800, який належить українським авіалініями, був збитий іранської зенітною ракетою 8 січня 2020 року. З тих самих пір влада України намагається домогтися компенсації від іранської сторони. Прокуратура Ірану оголосила про те, що розслідування про катастрофу авіалайнера МАУ завершено. У найближчі кілька днів справа буде передана до суду.

Про це повідомляє Radio Farda.

Про те, що розслідування завершено, заявив керівник судово-юридичної організації збройних сил Ірану. Також повідомляється, суд почнеться тільки після того, як пройде попередній процес. На засіданні обов'язково повинні бути підсудні. На засіданні будуть присутні всі, хто звинувачується у злочині. На даний момент немає ніякої інформації про те, чи буде цей суд відкритим або закритим.

В Ірані говорять про те, що троща повітряного судна сталася з вини десятьох чоловік, серед яких були військові командири. Тільки одна людина з усього списку підозрюваних була заарештована. Імена підсудних поки не розголошуються.

Влада України хоче без суду вирішити з іноземною державою ситуацію з авіалайнером МАУ. Однак для того щоб домогтися вирішення проблеми без судових розглядів може знадобитися п'ять років. В Україні говорять про те, що Іран в справі про катастрофу повітряного судна прикривається державною таємницею. На думку влади України, представники Ірану роблять це для того щоб затягнути процес.


Як писав "Апостроф" раніше, у справі про катастрофу літака МАУ в Ірані сплив скандальний запис.