RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вирок Стерненко: у чому його звинувачують і які порушення допустив суд

Відомий український активіст Сергій Стерненко, якого у вівторок, 23 лютого, Приморський суд Одеси визнав винним у викраденні людини та засудив до 7 років і 3 місяців позбавлення волі, висловив свою незгоду з вироком.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Стерненко наполягає на тому, що при розгляді справи судом було допущено ряд порушень, зокрема не було устено думку фахівця про те, що стартовий пістолет, який був виданий добровільно, не є вогнепальною зброєю, а також те, що всі вилучені речі під час обшуку в його будинку без присутності адвоката визнані судом допустимими доказами

"Таке враження, що вирок писали мусори", - написав підсудний.

Сергія Стерненка, який був одним з лідерів одеського "Правого сектора", звинувачують в тому, що 25 квітня 2014 року він разом зі своїм колегою Русланом Демчуком скоїв викрадення депутата однієї з райрад Одеської області Сергія Щербича з проросійської партії "Родіна", якого викликали по телефону і силоміць посадили в автомобіль.

Стерненко нібито змушував Щербича відмовитися від депутатського мандата, при цьому його бив і стріляв у нього з травматичного пістолета. Після цього, за версією слідства, Щербича відвезли в невідоме йому місце, де продовжили бити, затискали йому палець плоскогубцями, а в кінці кінців пограбували, відібравши 300 гривень.

В обвинувальному акті прокуратури Стерненку інкримінувалися три статті Кримінального кодексу: розбій, незаконне позбавлення волі і незаконне носіння вогнепальної зброї. Прокурори вимагали засудити його до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сергій Стерненко є фігурантом ще кількох кримінальних справах. Зокрема його підозрюють в причетності до наркоторгівлі і вбивстві 28-річного Івана Кузнєцова, який здійснював замах на активіста.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві біля Шевченківського суду почалися масові сутички, коли на засіданні розглядали справу одеського активіста Сергія Стерненко, якого підозрюють у скоєнні вбивства і незаконному носінні холодної зброї.