RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Сніг розтане дуже швидко: синоптик розповіла, коли в Україні настане справжня весна

В Україну після сильних морозів прийшло довгоочікуване потепління, але справжньої весни доведеться почекати кілька тижнів.

Про це заявила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, повідомляє "Обозреватель".

За її словами, зараз в Україні предвесна - вночі ще підморожує, а вдень слабкий плюс.

"У зв'язку з цим температурним режимом сніг розтане дуже швидко... Погода буде різна в різних регіонах. Ми очікуємо навіть зниження температури з 23 лютого, але це стосуватиметься лише східної частини України. Вночі до -10 градусів, удень 0...-5 градусів", - зазначила Адаменко.

Вона додала, що на решті території України з 23 по 25 лютого вдень буде плюсова температура. До 4 березня температура повітря триматиметься на рівні близько 0 градусів.

На 6-8 березня очікується невеликий мокрий сніг або дощ, вночі -1...-6 градусів, вдень до -3 градусів. На півдні до +8 градусів.

"Коли предвесна перейде в весну? Коли середньодобова температура перейде через позначку +5 градусів. Тоді вже почнеться справжня весна. За середніми багаторічними даними такий процес на півдні країни відбувається з 18 по 25 березня, на решті території з 25 березня по 3 квітня", - підкреслила синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", завідуюча відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що весна цього року в Україні буде холодною і затяжною.