RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Частого гостя телеканалів Медведчука звинуватили в державній зраді

Військово-політичний "експерт" Юрій Дудкін був затриманий сьогодні співробітниками служби безпеки України, і звинувачується в державній зраді, а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Повідомлення про це з'явилося на офіційному сайті СБУ.

Було встановлено, що Дудкін створив кілька веб-ресурсів, які безпосередньо фінансувалися Росією. Він поширював різний замовний контент, чим підтвердив підозри української сторони в своїй співпраці з російськими спецслужбами. Як докази, співробітники СБУ опублікували скріни переписки Дудкіна з російськими замовниками.

Крім того, "експерт" був частим гостем в ефірах нині заборонених в Україні телевізійних каналів. Останньою краплею став той факт, що Юрій Дудкін на своїй особистій сторінці в Facebook привітав усіх з 23 лютого - святом, яке не відзначається на території України.

Також він опублікував на своїй сторінці в Facebook привітання президента РФ Володимира Путіна з "Днем Радянської армії" і прокоментував це наступним чином:

Не залишив пропагандист без уваги і голову "Меджлісу кримсько-татарського народу" Рефата Чубарова, який не так давно назвав 23 лютого "святом вбивць". Дудкін в агресивній формі і з образливими словами заявив, що Чубаров не має права висловлюватися ні про це свято, ні про людей, які його святкують.

За державну зраду в Україні передбачено покарання від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Головні міфи та історичні факти про дату 23 лютого, і чому його не святкують в Україні.