RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Екс-топ-менеджер "ПриватБанку", який намагався покинути Україну, вийшов під заставу

Підозрюваний у привласненні майна колишній перший заступник голови правління "ПриватБанку" Володимир Яценко, якого раніше затримали при спробі покинути Україну, вийшов під заставу.

Про це заявила спікер Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис, повідомляє УП.

За її словами, заставу внесено в повному обсязі, так як це визначено в постанові, - 52 млн 210 тис. грн. Чемерис зазначила, що заставу внесло товариство, але його назву суд не може оприлюднити.

Напередодні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Яценку - його відправили під варту до 22 квітня. Адвокати стверджували, що Яценко вилетів з Дніпра до Відня на плановий огляд у лікаря, але називати діагноз вони не стали. Також захист заявляв, що у підозрюваного є певні хвороби серця, тому утримання в ізоляторі створить додаткові ризики.

Як відомо, 23 лютого детективи Національного антикорупційного бюро повідомили трьом колишнім топ-менеджерам "ПриватБанку" про підозру в розтраті понад 136,9 млн грн. За даними ЗМІ, мова йде про Олександра Дубілета, Володимира Яценка та Олену Бичихіну. Яценку повідомили про підозру особисто, а Дубілету і Бичихіній - поштою.

Детальніше про те, як олігарх Ігор Коломойський може повернути під свій контроль "ПриватБанк", читайте в матеріалі "Апострофа": "Реванш олігарха: як Коломойський придумав нову схему, щоб повернути контроль над" ПриватБанком ".