RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як підготувати авто до весни: корисні поради для водіїв

Автомобільні експерти нагадали водіям, які вузли і конструктивні компоненти автомобіля вимагають навесні особливої уваги, а іноді реставраційних заходів після зимового екстриму.

Відповідні поради опубліковано на сайті autoassa

Насамперед слід звернути увагу на кузов, який найбільше схильний до механічних пошкоджень. Автомобіль слід ретельно вимити, витягти при цьому килимки, щоб перевірити, чи не потрапила сіль і вода з реагентами проти ожеледі на ковролін під ними. Рекомендується промити підлогове покриття до повного видалення "хімії". Використовувати автомобіль потрібно після ретельного сушіння.

Всі помічені на кузові пошкодження слід обробити: якщо глибина подряпин невелика, можна обійтися поліруванням.

Важливо вчасно "перевзути" автомобіль, дочекавшись встановлення плюсової температури. Також потрібно ретельно оглянути диски, на яких після їзди по зимових дорогах можуть утворитися вм'ятини або тріщини.

Оскільки гальмівна система взимку використовується частіше в екстремальних умовах, гальмівні колодки часто потребують заміни.

Низька температура, вплив хімреактивів, нерівності крижаних накатів призводять до руйнування пластикових і гумових деталей ходової частини. Навесні її потрібно обов'язково перевірити, особливо якщо автомобіль почав розгойдуватися на будь-який нерівності і з'явилися сторонні шуми.

У зимовий період температура в підкапотному просторі скаче від -30 морозним ранком до +95 в пробці. Це призводить до того, що виходять з ладу деталі, виготовлені з пластику та гуми. Внаслідок цього втрачається герметичність різних систем і виникають потьоки масла, антифризу або іншої рідини, з якими слід негайно боротися, замінивши несправні елементи.

Взимку в баку для пального накопичується конденсат через низьких температур повітря. Щоб видалити воду, можна залити в паливний бак спиртовмісну присадку. Вода розчиниться в цій рідині, потрапить в камеру згоряння двигуна і вийде з вихлопними газами.

Також навесні вимагає перевірки акумулятор. Довгий запуск холодного двигуна вранці, витрата енергії на опалення салону і підігрів сидінь знижують рівень заряду АКБ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти рейтинг найбільш очікуваних машин 2021 року.