RU  UA

Там страшні речі робляться: правозахисник розповів про примусову вакцинацію в ОРДЛО

На окупованій частині Донбасу почали вакцинувати людей від коронавірусу російським препаратом "Супутник-V".

Вакцинація проти Covid-19 в Україні: з'явилися перші дані про побічні реакції

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів правозахисник, громадський діяч і колишній уповноважений з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, це схоже на експеримент на людях, адже прищеплювати почали навіть дітей. Україна може вплинути на це через міжнародний тиск і роз'яснювальну роботу з людьми.

"Якщо вони будуть відмовлятися, то тоді не буде кого вакцинувати. Але на окупованих територіях розробили методи залякування, якщо людина відмовляється від цієї вакцини. Тобто якщо людина працює десь на підприємстві або, скажімо, в адміністрації на якійсь рядовій посаді, то її обіцяють звільнити, якщо вона не провакцинується. Там такі страшні речі робляться", - розповів Лисянський.

Він назвав вакцинацію препаратом "Супутник-V" піар-компанією. Про цю вакцину практично нічого невідомо Україні.

"Також нам відомо, що з тими людьми, які пішли на вакцинацію, попередньо не проводилися обстеження з вивчення їх організму. Вакцинують всіх, а чи протипоказана вакцина для тієї чи іншої людини, ніхто не знає", - зазначив правозахисник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія робить страшні речі на Донбасі, людей змушують колоти вакцини - правозахисник.