RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

До Офісу президента стягують силовиків - водіїв просять не паркуватися на Банковій: фото і відео

До Офісу президента України почали стягувати силовиків. Після того, як суд засудив активіста Сергія Стерненко до семи років ув'язнення, жителі України висловили невдоволення вердиктом суддів, і почали виходити на вулиці в його підтримку.

Про це повідомляє BBC News.

Офіс українського президента Володимира Зеленського оточила юрба людей, яка підтримує активіста Сергія Стерненко. Попередня акція протесту пройшла 23 лютого 2021 року, в день, коли було винесено вирок. На першій акції було тисяча українців. Перші протести завершилися затриманнями.

В соціальних мережах поширили фото записки від Національної поліції України. У ній сказано, що співробітники правоохоронних органів просили водіїв не паркувати свої транспортні засоби на вулиці Банковій через анонсований мітинг.

Також з'явилося відео, на якому видно, як на Банковій припарковані кілька автомобілів співробітників правоохоронних органів.


Поліцейські автомобілі знаходяться не тільки на Банковій, а й на вулиці Лютеранській. Проходи в офіс президента залишаються відкритими, люди тримають в руках плакати з написом "Свободу Сергію Стерненко".

Також українці скандують гасло "Ні політичним репресіям".

Читайте також - Вирок Стерненко: у чому його звинувачують і які порушення допустив суд.