RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​У МОЗ пояснили, як українці зможуть отримати ковідні "паспорта"

В Україні з'явилася єдина база громадян, які були вакциновані від коронавірусу, вони отримають довідки про щеплення.

Українські медики пояснили, чому відмовилися вакцинуватися від Covid-19

Про це повідомляє головний державний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, довідки хочуть видавати у вигляді нормативно-правового акта (форма 063) та у вигляді міжнародного свідоцтва, яке прийнято в усьому світі.

"Кожне щеплення заноситься в електронну систему охорони здоров'я через медичну інформаційну систему, яка є у лікаря. У мобільних бригадах є ноутбуки, в пунктах щеплень встановлені системи. Ми провели переговори з розробниками і попросили їх зробити можливість сформувати довідку про проведення щеплення", - розповів Ляшко.

Він зазначив, що система зроблена таким чином, що спрощує роботу лікарів. Після щеплення пацієнт приходить до сімейного лікаря, а той в системі вже може побачити дані про вакцинацію і роздрукувати довідку. Він її підписує, ставить печатку і віддає пацієнтові.

Підробити таку довідку не буде можливості. В системі охорони здоров'я видно всі дії.

Як повідомляв "Апостроф", в той час, коли в світі вже близько 100 мільйонам чоловік щеплені від коронавірусу, Україна не входить навіть до переліку країн, які почали вакцинувати своє населення. Масові вакцинації, які проводять країни світу своєму населенню, взагалі можуть залишити Україну в ізоляції, якщо ситуація не зміниться на краще.