RU  UA

Хворі лежать в коридорах: з'явилися тривожні дані з Івано-Франківська

На Прикарпатті лютує коронавірус. Через велику кількість пацієнтів ліжка у лікарнях Івано-Франківська заповнені на 130%, хворих доводиться розміщувати навіть у коридорах.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

У центральній лікарні міста нині знаходяться понад 350 пацієнтів із коронавірусом. Сотня хворих перебувають у важкому стані, а 16 осіб потребують реанімації.

Через різке зростання захворюваності лікарня звернулася до ректора національного медуніверситету з проханням звільнити приміщення однієї з кафедр, аби додатково розгорнути 20 ліжок.

"Ситуація в лікарні залишається напруженою. Керована, але напружена. Кількість хворих і кількість госпіталізацій не зменшується цього тижня. Можливо, і наступного доведеться в такому режимі працювати", - наголосив заступник головного лікаря Івано-Франківської центральної міської лікарні Володимир Вовчук.

"Зараз на 200 ліжках, які ми розгорнули для госпіталізації пацієнтів із ковідом, лежить 249 пацієнтів. Нам доводиться залучати додаткові площі, коридори, у тому числі і ліжка, розгорнуті на базі міського перинатального центру", - розповів головний лікар Івано-Франківської міської клінічної лікарні №1 Тарас Василик.