RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вірус став більш токсичним: лікар розповів про наростання епідемії COVID-19 на Закарпатті

Генеральний директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип вважає, що вірус, який циркулює в області у 2021 році, більш небезпечний і токсичний.

Про це він повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

За його слоавм, Закарпатська область виходить на пік захворюваності коронавірусною інфекцією, а збільшення кількості хворих пов'язано з тим, що властивості коронавірусу, який циркулює цього року, змінилися в порівнянні з торішнім.

"Очевидно, він більш отруйний і токсичний. Більш контагіозний, тобто люди заражаються ним швидше і більше, ніж минулого року, і прояви сильніші. Тому картина наростає швидше. На основі цього можемо говорити, що вірус змінив свої властивості - на жаль, він став агресивним", - зазначив лікар.

Зміни, зокрема, спостерігаються в проявах хвороби, критичні дні починаються раніше - вже на 5-6 день.

"На перший план виходить задуха у хворого. Раніше більше було хворих з температурою і тих, що втратили запах і смак. Зараз - переважно з задухою, тобто кисневою залежністю, і гіпертермічним синдромом, тобто високою температурою", - уточнив Василь Скрип.

Крім того, коронавірус став частіше атакувати молодих людей.

"Зараз багато важких форм серед молодих людей фіксуємо. Причому у пацієнтів, які не мають ніякої супутньої патології. А вони - важкі", - підкреслив лікар.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні циркулюють два генотипу коронавірусу. При цьому, як стверджують львівські епідеміологи, це не "британський" чи "південноафриканський" штами.