RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Прем'єр Словаччини невдало пожартував про Закарпаття та російську вакцину: в Україні відповіли

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про Закарпаття та про російську вакцину "Супутник V", яка заборонена в Україні.

Жарт прозвучав в ефірі Radio Expres.

Матович вів з Росією переговори про постачання їх вакцини в Словаччину. На питання журналіста, що він за це пообіцяв, політик відповів: "Закарпатську Україну". На збентеження ведучого прем'єр виправдався, що це був жарт. Також він пояснив, що існує думка, ніби домовленості з росіянами автоматично передбачають зраду Словаччини.

На невдалий жарт Матовича відреагували в Україні. Зокрема, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав відповідь для прем'єра Словаччини на своїй Twitter-сторінці.

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Шкода, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем'єр псує дуже дружні і щирі відносини між Україною і Словаччиною", - зазначив український дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", 2 мільйони доз вакцин від коронавірусу "Супутник V" придбала у Росії Угорщина. Цього обсягу буде достатньо для вакцинації 1 млн осіб - зазначив Петер Сійярто, міністр закордонних справ Угорщини.