RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Астрофотограф зробив приголомшливий знімок МКС на тлі Місяця

В США астрофотограф зробив вражаючий знімок Міжнародної космічної станції на тлі Місяця. Фото було зроблено в той момент, коли її астронавти готувались до виходу в космос.

Про це пише видання Daily Mail.

Астрофотограф Ендрю Маккарті зробив знімок станції, яка знаходиться на орбіті 400 км над Землею, перебуваючи на узбіччі дороги в Сакраменто, штат Каліфорнія.

Орбітальна наукова лабораторія на МКС в цей час була переорієнтована таким чином, щоб дозволити астронавтам Кейт Рубінс та Віктору Гловеру вийти та підготувати сонячні батареї для подальшого оновлення.

Цей рідкісний знімок переорієнтованого виду станції зафіксовано близько 10:44 за Гринвічем у понеділок, 1 березня.

Фото Міжнародної космічної станції - надзвичайно рідкісна фотографія, оскільки космічний корабель був освітлений на частку секунди під час проходження перед Місяцем.

Міжнародну космічну станцію на момент зйомки зафіксовано на тлі кратера Коперника. Цей місячний кратер видно трохи на північний захід від центру півкулі Місяця, зверненої до Землі.

Як повідомляв "Апостроф", в США анонсували будівництво першого в світі космічного готелю. В 2025 році планується почати його будівництво на низькій навколоземній орбіті.