RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Для українців райський відпочинок на Мальдівах перетворився на кошмар

На Мальдівах застрягли двоє українських туристів, у одного з подружжя виявили коронавірус. Тепер вони змушені перебувати в самоізоляції за свій рахунок.

Про це пише "Обозреватель".

Пара відпочивала з двома знайомими на острові Хулкумале.

"І ось напередодні відльоту назад, 21 лютого, у всіх чотирьох взяли аналіз на COVID-19. На наступний день тільки трьом прийшов результат - негативний. А Ромі (чоловікові, - "Апостроф") результат не дали, сказали почекати", - розповідає дружина.

Пізніше виявилося, що його тест - позитивний, хоча ніяких симптомів захворювання у чоловіка не було і немає. Результат аналізу був без печатки, на звичайному листочку.

Подружжя закрили в номері готелю і заборонили виходити. Три дні вони просиділи без їжі і води, після чого жінка підняла скандал і вимагала хоча б принести воду.

"Вони почали ставити півлітрову пляшку води під двері номера. О 8 ранку я дзвонила їм і просила сніданок. Приблизно до обіду про нас згадували і приносили їжу", - розповідає вона.

Представник туристичної компанії з'явився на третій день. Він вислухав, але нічим не допоміг. Номер в готелі, де "ізолювали" українців, коштував 300 доларів за добу. Страхова компанія відмовлялася оплачувати суму повністю, відповівши, що може компенсувати максимум по 75 доларів.

Незважаючи на те, що тест дружини був негативний, вона теж повинна була пройти 14-денний карантин, адже перебувала в одному номері з чоловіком. Але її карантин міг початися тільки тоді, коли пару перевезуть до столиці Мале і заселять в окремі, спеціальні готелі.

На автомобілі місцевого міністерства охорони здоров'я, разом з іншими інфікованими на коронавірус, подружжя відвезли в різні готелі. За свій готель дружині доводиться платити самій - по 70 доларів в день. За чоловіка почала платити страхова компанія, але пізніше він буде змушений покривати витрати, адже карантин затягнеться довше ніж на 14 днів.

Як повідомляв "Апостроф", 15 лютого, близько 180 українських туристів на кілька днів застрягли на Занзібарі, причиною стала поломка літака. Деяких з них поселили в хостелі, який у місцевих вважається борделем, інші ночували в автобусах і на вулиці.