RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли для українців відкриються кордони ЄС: названо три ймовірні сценарії

Поки невідомо, коли країни ЄС відкриють кордони для масових поїздок українців до Європи, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина спрогнозувала три сценарії відкриття кордонів для українців на період відпусток.

Про це повідомляє "Апостроф", розповідаючи про те, куди можна буде відправитися на відпочинок в 2021 році.

За першим із озвучених сценаріїв, в разі продовження жорстких локдаунов по всьому світу українці будуть обмежені у виборі країн для подорожей на літній відпочинок. На даний момент Державна авіаційна служба затвердила перелік "відкритих" країн, серед яких ті, що користуються популярністю в українських туристів - Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та ін.

За другим сценарієм, відкриттю країн ЄС може посприяти зниження рівня захворюваності в Україні. Динаміка захворюваності, яка спостерігається зараз в Європі і в Україні, дає надію на те, що до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.

Третій сценарій передбачає доступ в певні країни після щеплення вакциною від коранавірусу. До літнього сезону дефіциту в доступі до вакцини повинно стати менше і це спростить поїздки українців за кордон.

Повний список країн, в які українці зможуть літати на відпочинок влітку 2021 року, можна знайти тут.

Як повідомляв "Апостроф", на Мальдівах застрягли двоє українських туристів, у одного з подружжя виявили коронавірус. Тепер вони змушені перебувати в самоізоляції за свій рахунок.