RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Смертельна ДТП з українцями в Польщі: медики відмовлялися лікувати двох постраждалих

У Польщі виникли проблеми з лікуванням двох українців, які постраждали в смертельній ДТП пасажирського автобуса, що виконував вночі 6 березня рейс Познань-Херсон.

Про це повідомив генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, двох пасажирів автобуса, яких госпіталізували до лікарень польських міст Ярослав та Жешув відмовлялися лікувати, тому що у них не було страховки.

"Питання в Жешуві ми вирішили, зв'язавшись з госпіталем. Зараз так само будемо контактувати з Ярославом. Буде оплачено лікування, яким чином - побачимо, тому що перевізник має зобов'язання сплатити страховку, якщо люди були застраховані", - зазначив консул.

Нагадаємо, що попередня причина смертельної аварії в Польщі - водій не впорався з керуванням, в результаті чого автобус злетів з віадука в кювет.

У пасажирському автобусі на момент ДТП знаходилось 57 пасажирів - вихідці з північних, центральних і південних областей України. П'ятеро з них загинули, в медичних установах Польщі знаходяться 34 людини з числа постраждалих в аварії.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 8 березня, в Львівській області на автодорозі, яка веде на гірськолижний курорт в селищі Славське, водій автомобіля "Skoda Octavia" не впорався з керуванням - машина виїхала за межі проїжджої частини і впала в річку Опір.