RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У Києві пройшов Марш жінок 2021: повне відео і всі подробиці

У понеділок, 8 березня, коли українці відзначають Міжнародний жіночий день, у Києві пройшов Марш жінок 2021.

Міжнародний жіночий день 2021: цікаві факти про свято

Про це повідомляє "Громадське".

Марш розпочався на Михайлівській площі в Києві о 13:00.

Учасниці та учасники Маршу жінок 2021 вимагали ратифікувати Стамбульську конвенцію — документ, головною метою якого є попередження насильства проти жінок та захист постраждалих.

Учасники акції виступали за збереження соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу та безпечні умови праці для жінок, які зайняті у сферах із високим ризиком зараження Covid-19, забезпечення доступу жінок до всіх медичних і профілактичних послуг.

Ініціатори акції також вимагали відкриття державних шелтерів (центрів) у різних регіонах України для жінок, які стикаються з домашнім насильством, а також від правоохоронних органів справедливого розслідування випадків насильства.

Як відомо, в Україні вже не перший рік вимагають ратифікації Стамбульської конвенції: документ під назвою Конвенція Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства і боротьбу з цими явищами Україна підписала ще в 2011 році, проте він так і не був затверджений.

Документ покликаний створити правову базу для попередження, захисту і підтримки жертв насильства, а також визначити заходи притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв "Апостроф", представники Єврокомісії заявили, що коронавірусна пандемія посилила нерівність між жінками і чоловіками. Також в ЄК пояснили, чому так сталося.