RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Мережі підірвало відео троллінгу росіян українським "пілотом": як все було насправді

У мережі поширюється відео, на якому "український пілот" нібито пропонує росіянам на борту скористатися аварійним виходом та "возз'єднатися з рідною гаванню" - Кримом - над яким начебто пролітає літак.

Як пише "РБК-Україна", блогера, який поширив відео, звуть Данило Гайдамаха, в TikTok він відомий під ніком chornobrovyi.

Він розповів про мету поширення відео, показав його оригінал і закликав підписати петицію із закликом відкрити офіс TikTok в Україні. Однак російський офіс соцмережі встиг заблокувати скандальну публікацію.

"Наш шлях пролягає уздовж нашого українського Криму. Зараз ми перебуваємо над Кримськими горами. Якщо на борту є росіяни - аварійні виходи промарковані зеленими мітками. Ви маєте чудову можливість возз'єднатися "з рідною гаванню". Всім іншим людям - доброго польоту", - йдеться в постановочному відео.

Оригінал відео:

За словами 20-річного блогера, контент TikTok повністю модерується з Росії. Він закликав створити український офіс TikTok і вже залишив відповідну петицію на президентському сайті.

Данило Гайдамаха народився в в Києві і з дитинства спілкувався російською мовою. У 16 років почав переходити на українську. У TikTok він став першим блогером з більш, ніж 100 тисячами передплатників. Аудиторію зібрав завдяки своїм коротким роликам про правила української мови і рекомендаціям, як російськомовним перейти на українську.

"Мої батьки з Криму, а тому питання окупації є дуже актуальним і болючим для мене. При першій нагоді піднімаю цю тему на своєму TikTok-акаунті, щоб привертати увагу суспільства до міжнародного злочину країни-терориста", - розповів хлопець.

Блогер додав, що ТікТок регулярно блокує спроби молоді протистояти країні-агресору і пропагувати українську мову і культуру, а глобальна стрічка ТікТок в Україні складається переважно з російського контенту.

Важливо, що український літак ніяк не міг летіти над територією Криму, оскільки нашим літакам заборонено літати над окупованих півостровом і окупованій частиною Донбасу.

Незважаючи на це, росіяни в соцмережах бурхливо обурюються тим, що їх співвітчизників нібито запросили вийти через аварійний вихід прямо над Кримом, і вимагають звільнити "пілота".

Як повідомляв "Апостроф", в січні в мережі з'явилося відео з київською блогеркою, відомою в TikTok під ніком di.rubens, яка зізналася в любові до Росії прямо на Майдані Незалежності в Києві.