RU  UA

Вкидали різні дурниці: Москаль назвав головну причину різкого загострення на Донбасі

Загострення на Донбасі пов'язане з тим, що на переговорах у Тристоронній контактній групі сторони домовилися про всеосяжну тишу за умови, що Україна буде готова на прямі переговори з представниками "ЛНР/ДНР", як хотіла Москва, але незабаром бойовики побачили, що їх обманюють.

Про це в ефірі програми "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV заявив відомий український політик, екс-глава Луганської та Закарпатської областей Геннадій Москаль.

"Це чисто придністровський сценарій - і на проведення виборів. Це тягнули. Кравчук і Фокін в суспільство вкидали різні дурниці, а потім все списали на Фокіна, мовляв, це його особиста думка", - додав Москаль.

За її словами, якщо людина займає таку посаду, він не має ніякої особистої думки. Йому повинні давати певну програму, з якою він повинен виступати в ТКГ.

"Яка особиста думка? Давали думку і дивилися, як суспільство буде на це реагувати. Якщо негативно - це він, це не ми. Якщо нормально - будемо далі продовжувати. Суспільство негативно відреагувало на проведення виборів, відповідно, всі побачили, що їх обманюють, затягують час. Так стала вважати Російська Федерація. Ось і пішло загострення конфлікту в подальшому", - констатував Москаль.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Наші політики думають, що всі проблеми в Україну вирішать ворожки і астрологи, але Ванги і Вольфа Мессінга на обрії немає - Геннадій Москаль