RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​Вакцинація від коронавірусу: лікар назвав ключову відмінність в діях влади в Україні та США

В Україні, на відміну від США, влада не несе відповідальність за побічні ефекти після вакцинації від коронавірусу.

Про це розповів виданню "Фокус" лікар-інфекціоніст і кандидат медичних наук Юрій Жигарев.

За його словами, американські громадяни відчувають себе захищеними в плані прояву симптомів після щеплення від COVID-19. У них є спеціальна служба VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System - система повідомлень про побічні ефекти вакцини). Люди можуть повідомити туди про побічні ефекти і отримати компенсацію та медичну допомогу.

Тим часом в Україні нічого подібного немає. Тому в країні може бути провалена вся кампанія. Це буде наслідком відсутності нормальної комунікації між владою і населенням.

"А хто у нас буде відповідати, якщо щось піде не так? Люди боятимуться, поки пан Степанов [міністр охорони здоров'я - "Апостроф") не вийде і не скаже:" Я несу персональну відповідальність за цю вакцину, за її якість. Я обіцяю, що кожен випадок побічних ефектів буде розслідуваний, а в разі нанесення шкоди здоров'ю людина обов'язково отримає компенсацію і необхідне лікування", - зазначив Жигарев.

Як повідомляв "Апостроф", в Чернівцях виникла критична ситуація у зв'язку зі спалахом коронавірусу, але мешканці не поспішають дотримуватися карантинних правил.