RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Коли весняні канікули в українських школах: всі подробиці

У більшості українських шкіл учнів відправлять на весняні канікули цього року з 22 до 28 березня або ж з 29 березня до 3 квітня. Однак через збільшення кількості хворих на коронавірус в деяких регіонах школярі вже почали відпочивати.

Ковідне цунамі: чи витримає Україна третю хвилю коронавірусу

"Апостроф" зібрав інформацію про весняні канікули в різних містах України.

У Міністерстві освіти і науки нагадали, що українські школи наділені автономією і можуть самі приймати рішення з організаційних питань, зокрема щодо запровадження канікул. Через ускладнення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції в деяких громадах Київської, Івано-Франківської, Чернівецької та інших областей весняні канікули почалися ще 9 березня і триватимуть до 14 березня включно.

Київ

Як повідомляє "24 канал" з посиланням на директора департаменту освіти і науки міста Києва Олену Фіданян, в школах столиці весняні канікули вирішили не переносити. Київські школярі відпочиватимуть від навчання з 22 по 27 березня.

Київська область

У Київській області через зростання захворюваності на COVID-19 і ГРВІ частина шкіл пішла на канікули достроково. На канікулах перебувають учні Калинівської, Димерської, Немешаївської, Березанської громад.

У 47 територіальних громадах області весняні канікули почнуться з 22 березня і триватимуть до 28 березня, в інших 15 громадах - з 29 березня по 4 квітня.

Краматорськ

Через зростання кількості хворих на коронавірус в місті Краматорську (Донецька область) школярів відправили на канікули з 15 березня, на навчання вони вийдуть 29 березня.

"За останній час збільшилася кількість захворювань на коронавірус серед педагогічних працівників, 15 класів знаходяться на дистанційному навчанні, а одна група на самоізоляції", - повідомила в коментарі Суспільному начальник управління освіти міської ради Краматорська Ірина Каракулова.

Житомир

Для школярів Житомирської ОТГ весняні канікули почалися з 13 березня і триватимуть до 21 березня. Таке рішення було прийнято на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС в зв'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації.

"Департамент освіти міської ради та керівники установ загальної середньої освіти Житомирської міської територіальної громади повинні провести весняні канікули 2020-2021 навчального року в закладах загальної середньої освіти протягом 9-ти календарних днів з 13 березня по 21 березня", - цитує повідомлення міської ради місцевий сайт 1.zt.ua.

Вінниця

За рішенням Департаменту освіти і корпусу директорів весняні канікули були оголошені з 9 по 15 березня. "Рішенням педради кожен заклад внесло зміни. Весняні канікули переносяться з 22 березня на 9 березня. Вони триватимуть по 15 березня включно", - повідомила виданню "20 хвилин" начальник департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Кременчук

У місті Кременчук (Полтавська область) весняні канікули розпочнуться 29 березня і завершаться 4 квітня. Як передає місцевий сайт 05366.com.ua, про це повідомили в департаменті освіти. При цьому в школах міста Полтави учні відпочиватимуть з 22 березня. Полтавська область знаходиться в "жовтій" зоні, тому навчальні заклади працюють в звичайному режимі.