RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Вакцина не допомогла: у головного санлікаря України діагностували COVID-19

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, який близько тижня тому вакцинувалася препаратом CoviShield, захворів на коронавірус.

Про це він повідомив в Facebook.

"Потрапив в той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був тільки 13 день після щеплення, коли з'явилися симптоми, тому зрада скасовується ", - написав Ляшко.

Він висловив упевненість, що завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром він зможе повернутися до роботи.

"Окремо хочу відзначити, що всі вакцини проти COVID-19, в першу чергу розроблені і протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров'я", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна група експертів отримала докази того, що одна доза вакцини Covishield, якій вакцинують в Україні,є високоефективною через 90 днів після вакцинації, а довший інтервал між першою і другою дозами вакцини призводить до високої ефективності вакцини.