RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Наскільки ефективна вакцина Covishield: дані нового дослідження

Міжнародна група експертів отримала докази того, що одна доза вакцини Covishield, якою вакцинують в Україні, є високоефективною через 90 днів після вакцинації, а довший інтервал між першою і другою дозами вакцини призводить до вищої ефективності вакцини.

Про це йдеться у новому дослідженні, яке опубліковане в журналі Lancet, його цитує видання Business Line.

Результати нового дослідження показали, що вакцина від коронавірусу Covishield має ефективність 81,3 відсотка, якщо дві дози вводити з інтервалом у 12 тижнів.

Дослідження продемонструвало, що люди молодше 55 років розвивають подвійну реакцію антитіл проти вірусу, якщо дози приймають з інтервалом у 12 тижнів.

Ефективність Covishield становила лише 55,1 відсотка, коли дві дози вводили з інтервалом менше шести тижнів.

Однак рівень ефективності вакцини проти коронавірусу AstraZeneca (Covishield) значно зріс, коли учасники отримували одну стандартну дозу та іншу низьку дозу на відміну від двох стандартних доз. Ефективність становила 63,1% у тих, хто отримував дві стандартні дози, та 80,7% у тих, хто отримував низьку дозу плюс стандартну дозу.

"Особливо важливо, що в дослідницьких аналізах ефективність вакцини після прийому однієї стандартної дози становила 76 відсотків з 22 по 90 день, і рівень антитіл підтримувався протягом цього періоду з мінімальним зменшенням", - йдеться в дослідженні.

Дослідження проводили доктор Ф.Н. Хунг з медичного факультету Університету Гонконгу та лікарні Queen Mary (Гонконг) та фахівці дослідницької групи вакцин Mayo, клініка Mayo, Рочестер (США).

"Загалом, цінність цього дослідження полягає у наданні доказів того, що одна доза вакцини Covishield є високоефективною через 90 днів після вакцинації, більш тривалий інтервал після первинного прийому препарату призводить до вищої ефективності вакцини, а захист від симптоматичного протікання Covid-19 підтримується, незважаючи на більший інтервал дозування", - уточнили в дослідженні.

Як повідомляв "Апостроф", 9 березня в Україні зареєстрували китайську вакцину від COVID-19 CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd.