RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

У квітні буде заливати дощами, а на Великдень вдарить холод: детальний прогноз на весну в Україні

В Україні початок квітня 2021 року буде морозним, середина місяця - прохолодною, а останній тиждень країну будуть заливати дощі.

Про це "Апострофу" заявив народний синоптик Леонід Горбань.

За його словами, традиційної травневої спеки в цьому році теж не буде.

"Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно розрахунок хвиль йде від Великодня, якого б числа він не був. Після Великодня йде 5-та хвиля, 17-та хвиля 33-тя хвиля - це хвилі похолодання. Значить, травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде", - підкреслив Горбань.

У свою чергу, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова заявила, що в квітні все ж буде невеликий проблиск тепла - в першій декаді місяця очікуються сонячні дні, повідомляє "Обозреватель".

"А потім настане нестійкість у погодних умовах - періоди похолодання і періоди потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До 10-квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", - підсумувала вона.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну.