RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні скасували атестацію в 2021 році для частини школярів: що треба знати

Згідно наказу Міністерства освіти і науки учні 4 та 9 класів загальноосвітніх шкіл в Україні у цьому навчальному році будуть звільнені від проходження державної підсумкової атестації.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці МОН.

Таке рішення прийнято у зв'язку з встановленням на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року.

Відповідно до нормативних документів, до надзвичайних ситуацій природного характеру віднесено інфекційні захворювання, які перевищують граничний рівень захворюваності людей на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання в два і більше разів протягом періоду понад 2 тижні в двох і більше адміністративних районах, містах або в цілому по країні.

Виходячи з цього, МОН звільнило від проходження державної підсумкової атестації учнів закладів загальної середньої освіти 4-х і 9-х класів в 2020/2021 навчальному році. У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, необхідно зробити запис "звільнений (а)".

"Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, закінчують отримання початкового та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19", - відзначили в прес-службі МОН.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні в регіонах "червоної" і "помаранчевої" зон заборонено відвідування всіх навчальних закладів, крім дошкільних, але перелік областей може збільшитися.