RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Археологи показали безцінний скарб з прикрасами - його назвали "скарб Амарілья": фото

Іспанські археологи порадували любителів розкопок дивовижною знахідкою. Судячи з фото, ювелірні прикраси не поступаються сучасним.

Про це повідомляє El Pais.

Іспанські археологи показали перші фото скарбу, вік якого - 1000 років. За словами експертів, цей скарб відноситься до періоду Кордовського халіфату. Безцінна колекція ювелірних виробів була вилучена правоохоронними органами у людей, які нелегально торгували старожитностями.

Операція з вилучення ювелірного скарбу почалася після того, як в одне з відділень поліції Кордоби надійшло повідомлення від археолога. Спеціаліст говорив, що скарб потрібно терміново вилучити, інакше люди зруйнують те, що зберігалося століттями.

За словами знаменитого іспанського професора Альберто Канто, цей скарб є ідеальною і кращої колекцією ювелірних виробів XI століття. Професор зазначив, що скарб "неймовірний, він гідний того, щоб його і далі залишили на зберігання в Археологічному музеї Кордоби". Не так давно знахідку почали показувати публіці, всі бажаючі можуть подивитися на ювелірну прикрасу, але чіпати його не можна.

Колекція була знайдена в селі Амарілья. Археологи вирішили, що слід називати її "скарбами Амарільї". Увагу фахівців привернули кілька браслетів, які виконані у формі зміїного хвоста. Ці браслети носили на зап'ясті і на щиколотці.

За словами фахівців, була ще одна прикраса, яка вражає своєю красою, мова йде про кулон з "зіркою Давида". У Амарільї також знайшли безліч діамантів і різних срібних і золотих ювелірних виробів.

Як писав "Апостроф" раніше, археологи знайшли "французький Стоунхендж" і показали фото загадкового стародавнього комплексу.