RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Божевілля, дикість і вандалізм: в мережі обурилися хуліганством на акції на підтримку Стерненка на Банковій

Заворушення, які влаштували прихильники активіста Сергія Стерненко під час акції під стінами Офісу президента України в суботу, 20 березня, викликали подив багатьох жителів столиці, які не розуміють, навіщо було бруднити стіни адміністративної будівлі, вибивати скло і псувати майно.

"Апостроф" зібрав коментарі і пости в соцмережах обурених киян.

Під час сьогоднішнього акції активісти, які прийшли під стіни ОПУ підтримати засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненко, не тільки підпалювати традиційні фаєри. Перед тим, як оголосити свої вимоги вони облили будівлю Офісу президента червоною фарбою, зробили на ньому написи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, кидали петарди і фаєри у вікна, розбивши кілька з них, а найактивніші намагалися потрапити в приміщення, розбивши скло в дверях. Хтось спробував підпалити табличку з написом "Офіс президента України".

"Я за свободу Стерненку. Я проти загиджених стін Офісу президента. Вандалізм знецінює протест", - написав з цього приводу на своїй Facebook-сторінці відомий український художник і громадський діяч Олександр Ройтбурд.

Журналістка Олена Яхно зазначила, що адміністративна будівля, котра стало об'єктом нападу хуліганів, не є власністю Зеленського чи Авакова, а належить киянам і всім українським платникам податків.

"Завжди з гордістю розповідала, що під час нашого Майдану не було розбито жодної вітрини. Те, що зараз відбувається на Банковій, - це безумство, дикість і вандалізм", - написала вона в соцмережі, зауваживши, що якщо провокатори мали на меті дискредитувати протест , то вони свого домоглися.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає поведінку декількох десятків хуліганів на акції в підтримку засудженого активіста Сергія Стерненко біля Офісу президента України спробою спровокувати поліцію на силові дії.