RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Хочуть, щоб пролилася кров: в МВС відреагували на акцію на підтримку Стерненка на Банковій

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає поведінку декількох десятків хуліганів на акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненко біля Офісу президента України спробою спровокувати поліцію на силові дії.

Про це він заявив під час прямої трасляціі акції на YouTube-каналі Радіо Свобода.

За його словами поліцейські не піддавалися на провокації людей, які намагаються схилити силові органи до активних дій. Велику частину протестувальників він назвав мирними громадянами.

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, у нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок. Ті, хто замовляють і проплачують такі акції, хочуть, щоб пролилася кров", - наголосив Антон Геращенко.

Він стверджує, що "кілька десятків людей", які порушували порядок "нестимуть відповідальність за хуліганські дії".

Нагадаємо, що учасники акції на підтримку засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненка, який 20 березня відзначає свій день народження, палили фаєри біля Офісу президента України на вулиці Банковій, розмалювали стіни червоною фарбою і підпалили табличку з написом біля входу. В сторону будівлі кидали піротехніку, на деяких вікнах утворилися тріщини.

Учасники акції на підтримку засудженого Сергія Стерненка висунули такі вимоги до президента України:

  • звільнити Сергія Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв'язнів;
  • накласти санкції РНБО на Андрія Портнова, який, нібито, через заступників керівника Офісу Президента Олега Татарова і Андрія Смирнова керує судовою системою в Україні;
  • відправити у відставку Генерального прокурора Ірину Венедіктову і главу МВС Арсена Авакова.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 20 березня, активісти прийшли до слідчого ізолятора в Одесі на Люстдорфської дорозі для того, щоб підтримати активіста Сергія Стерненко.