RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ситуація дуже складна: лікар розповів про новий вид ускладнень після COVID-19

На операційний стіл до хірургів частіше стали потрапляти люди з масивною кровотечею, які раніше перехворіли на коронавірус.

Україні не обійтися без локдауну, але він доб'є психіку людей - лікар-імунолог

Про це пише видання zaxid.net.

За останні 20 днів на операційний стіл з таким же діагнозом потрапило вже троє пацієнтів, які раніше перенесли COVID-19.

Одного з пацієнтів, який жалівся на біль у животі, привезли до лікарні. Чоловік мав підвищену температуру, тому медики запідозрили апендицит. Обстеження показало, що у нього в заочеревинному просторі скупчилася рідина.

Під час операції медики виявили гігантську гематому, багато масивних згустків крові без явних ознак ушкодження якоїсь судини. В цілому, вилилося приблизно 1,5 л крові, хоч явно ушкодженої судини не було.

"Ці масивні згустки крові організм самостійно не може розсмоктати, їх слід було терміново забрати. Без операції вони могли інфікуватися і призвести до важких гнійних ускладнень і сепсису (зараження крові)", - зазначив хірург Гнат Герич.

Він припустив, що такий вид кровотеч є новим видом ускладнень, які виникають після лікування коронавірусу антикоагулянтами.

Також читайте матеріал "Апострофа": Поки всі боролися з "короною", у нас зросла смертність від онкології та серцево-судинних хвороб - Елла Лібанова.