RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Британський" штам коронавірусу мутував в Україні: вчені заявили про серйозну небезпеку

Британський штам коронавірусу, який нещодавно виявили в Києві, мутував в тій частині вірусу, яка відповідає за швидкість розмноження в клітині і реактивність імунної системи людини.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Інституту молекулярної біології і генетики.

Провівши секвенування 17 зразків, відібраних у хворих з Івано-Франківська, і двох - з Києва, вчені ІМБГ виявили у всіх зразках нові мутації британського штаму коронавірусу.

"Модифікований "британець" відрізняється від попередника, вперше виявленого в Лондоні в грудні 2020 року, критичними змінами в ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження вірусу в клітці і реактивність імунної системи людини", - йдеться в публікації.

Відзначається, що саме комбінація модифікованих штамів "британця" викликала нинішню хвилю епідемії і є поясненням все більш частого виявлення випадків повторного інфікування людей. Крім того, лікарі фіксують більш важке протікання коронавірусної інфекції.

"Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку і якими українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами "британця", - наголосив директор ІМБГ, академік Михайло Тукало.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вражає навіть нирки і печінку: чим небезпечний британський коронавірус.