RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Будуть і інші підозрювані: з'явилася жорстка реакція МВС на заворушення під Офісом президента

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко пообіцяв, що затримання активіста, якого звинувачують в хуліганстві під час акції під стінами Офісу президента 20 березня в підтримку засудженого Сергія Стерненко, що не буде єдиним. Поліція готує нові підозри.

Про це Геращенко заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, ще в понеділок, 22 березня, Нацполіція оголосить про підозру іншим учасникам акції на підтримку Стерненко, під час якої був розмальований фасад Офісу президента, вибите кілька стекол і підпалена табличка біля входу.

"Наші слідчі всю ніч працювали і весь день вчорашній і сьогодні працюють, щоб зібрати докази, дивляться сотні годин відеоматеріалів ЗМІ і оперативних зйомок, які у нас є. Буде не одна підозра, будуть і інші...", - пообіцяв Антон Геращенко.

Заступник міністра стверджує, що в поліції зібрано інформацію про тих осіб, які закликали до насильства, і тих, хто ці заклики реалізовував.

"До осіб, які підпалювали табличку, підпалювали двері, розбивали вікна, буде пред'явлено також цивільні позови щодо компенсації завданих збитків", - додав Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", поліція почала кримінальне провадження за фактом заворушень, які влаштували учасники акції на підтримку засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненко 20 березня біля стін Офісу президента в Києві.