RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Акція на підтримку Стерненка на Банковій: є затриманий, поліція відкрила справу

Поліція почала кримінальне провадження за фактом заворушень, які влаштували учасники акції на підтримку засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненка 20 березня біля стін Офісу президента в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві.

Учасники акції, зокрема, розмалювали будівлю Офісу президента червоною фарбою і підпалили табличку з написом "Президент України".

"Подію кваліфіковано як хуліганство. У рамках досудового розслідування встановлюються всі обставини вчинення правопорушення", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що за вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з найагресивніших учасників. Це уродженець Вінницької області, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", заворушення, які влаштували прихильники активіста Сергія Стерненка під час акції під стінами Офісу президента України, викликали подив багатьох жителів столиці, які не розуміють, навіщо було бруднити стіни адміністративної будівлі, вибивати скло і псувати майно.