RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Не "боїться" антибіотиків: лікар розповів про тривожну зміну перебігу COVID-19 в Україні

В Україні коронавірус мутував і став стійким до антибіотиків, також вірус вражає молодих людей.

Про це розповів ТСН головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

У Львівській обласній інфекційній лікарні для хворих на COVID-19 вже не вистачає місць. Знаходяться там в основному важкохворі люди молодшого і середнього віку.

Станом на 22 березня, там були 230 пацієнтів - це 100% заповнюваність. У людей діагностували легеневу недостатність, обумовлену проявами двосторонніх бронхопневмоній, дихальної та серцево-судинної недостатності.

"Стан практично всіх хворих, які перебувають на лікуванні у нас, важкий. Ми намагаємося щодня виписувати 5-7 хворих. Однак відразу на їх місце надходять нові інфіковані, які вимагають інтенсивного лікування", - розповів Федоренко.

За словами медика, в лікарні не вистачає противірусних препаратів.

"Клінічна картина перебігу коронавірусу змінилася в гіршу сторону. Люди хворіють у важкій формі, їх складно лікувати. Тому противірусних препаратів немає в достатній кількості, необхідної для лікування таких інфекцій. Супутні бактеріальні ускладнення характеризуються стійкою антибіотикорезистентністю", - зазначив лікар.

Він підкреслив, що ще одним симптомом коронавірусу став розвиток діабету.

"У людей є виражені нейропатії. Тобто відчуваються болі в нижніх кінцівках, відбувається оніміння верхніх кінцівок. Раніше таких симптомів і наслідків коронавірусу ми не спостерігали. Це свідчить про агресію і мутації вірусу", - пояснив медик.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вражає навіть нирки і печінку: чим небезпечний британський коронавірус.