RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Путін може вдарити по Україні з півдня: історик назвала головні причини

Критична ситуація з водою в Криму не залишить Москві варіантів, окрім як розпочати чергову військову операцію проти України з півдня, щоб взяти під контроль Північно-Кримський канал. Французька письменниця, історик Галина Акерман назвала дві причини, чому Кремль може піти черговою війною проти України.

Про це пише видання ТСН.

За словами Акерман, перша причина для військового наступу - погіршення економічної ситуації в Росії в поєднанні з негативним впливом санкцій, наслідки пандемії та досить низькі ціни на нафту і газ.

Другим фактором, який змушує Путіна на агресивні дії щодо України є те, що патріотичне піднесення росіян стосовно "Кримнашу" впало, як і рейтинги підтримки самого Путіна - вони скотилися до позначок 2013 року.

Але навіть якщо Кремль і розпочне чергову військову агресію проти України і відкриє шлюзи Північно-Кримського каналу з водою на півострів, автоматично дніпровська вода в Криму не з’явиться.

"По-перше, за роки російської окупації Північно-Кримський канал став практично непридатним для подачі води. Експерти кажуть, що дешевше побудувати новий, ніж модернізувати те, що є. По-друге, дніпровська вода наповнювала резервне водосховище Сімферополя. Тому, по-третє, для потреб цивільного населення наявної води в Криму цілком вистачає. Не вистачає військовим, яких Москва примусово туди переселяє, мілітаризуючи і штучно населяючи Крим громадянами РФ", - наголосила письменниця.

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією Криму з'явилися нові наслідки екологічної катастрофи - там повністю виснажилися два водосховища: Сімферопольське і Загірське водосховища вже подолали позначку "мертвий обсяг".