RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Тупості немає меж: українці бурхливо обговорюють заборону ходити вулицями без масок

Кабінет міністрів заборонив ходити на територіях загального користування в "червоних" карантинних зонах без захисних масок.

"Апостроф" зібрав в соцмережах реакцію українців на це нововведення.

Нагадаємо, в "червоних" карантинних зонах (станом на 23 березня це 9 регіонів України) заборонено перебувати без маски абсолютно у всіх місцях загального користування - на вулицях, в парках, скверах і навіть на кладовищах.

Більшість українців не згодні з цією нормою.

"А в забитих маршрутках їздити можна. Не можна повітрям подихати свіжим", "А маршрутки битком! Закрийте транспорт для початку а не парки! Дебіли", "Особливо на кладовищі. Тупості немає меж", "На кладовищі підтримую. Там іноді такі мордяку шаряться, а в масочці - нічогенькі"," Маразм міцнішає з новою силою", - пишуть коментатори.

Однак деякі підтримують вимогу всюди носити маски.

"Ну а що ви хочете, кількість смертей перевалила за 300 і вся Європа так ходить. Ну я так розумію, що якщо вам і зроблять зауваження, головне не лізти доводити свої "конституційні права" а просто одягнути маску і пройти далі", "Під усьому цивілізованому світі давно ходять в масках на вулиці. І тільки нашому б#длу через рік це рідкість. Неандертальці ", - висловилися вони.

Як повідомляв "Апостроф", за порушення маскового режиму передбачається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів - від 170 до 255 грн.