RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Індія прийняла гучне рішення щодо експорту вакцини CoviShield: чим це загрожує Україні

Експорт індійської вакцини CoviShield, яку використовують в Україні, тимчасово припинено, щоб забезпечити препаратом населення Індії під час спалаху захворювання в цій країні.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на співрозмовників в міністерстві охорони здоров'я Індії.

Як сказано в повідомленні, індійська влада замовила в Serum Institute of India близько 141 млн доз вакцини, щоб розширити кампанію вакцинації населення на тлі сплеску захворювання, викликаного коронавірусом.

"Ніякого експорту, нічого до тих пір, поки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не буде ризикувати, коли так багато людей потребують вакцинації в Індії", - заявив співрозмовник агентства.

Поставки вакцини за кордон було припинено ще 18 березня. Індійський виробник вже затримав поставки препарату в Бразилію, Великобританію, Марокко і Саудівську Аравію. Чи не отримає цей препарат найближчим часом також Україна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат засновник медичної клініки "Борис" Михайло Радуцький причиною відкладеної поставки наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) з Індії в Україну назвав інформаційну кампанію, нібито розгорнуту проти індійської вакцини в Україні.