RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

СБУ провела обшуки у відомого українського активіста: всі подробиці

24 березня Служба безпеки України прийшла з обшуками до активіста Євгена Шевченка. Його підозрюють в створенні незаконних збройних формувань.

Про це Шевченко повідомив в Facebook.

За його словами, правоохоронці шукали російські контрабандні товари військового призначення. Пізніше Шевченко додав, що обшук завершився.

"Нічого незаконного не знайшли, нічого не було вилучено. Суд по запобіжному заході, напевно, буде завтра - побачимо", - написав він.

У коментарях Шевченко додав, що справа, в рамках розслідування якої проводився обшук, стосується 2018 року.

"Коли ми разом з ветеранами планували створити охоронну компанію для виконання контрактів з безпеки (охорона об'єктів та супроводження конвоїв) Держдепу США в Сирії і Афганістані. Однак досить цікавий факт полягає в тому, що в кінці 2018 Трамп заявив про виведення контингенту і зменшення присутності в цих країнах, і наші плани так і не були реалізовані від слова "взагалі", - написав Євген Шевченко.

За його словами, незважаючи на це, його звинувачують в "підготовці і вчиненні дій по дестабілізації суспільно-політичної обстановки на території України, нападів на підприємства, залякування населення, провокації воєнного конфлікту ...".

Як писав "Апостроф", в Києві двох зловмисників підозрюють в участі в міжнародній злочинній схемі онлайн-інвестицій.