RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні викрили небезпечних шахраїв - "кидали" на гроші інвесторів з Європи: фото

У Києві двох шахраїв підозрюють в участі в міжнародній злочинній схемі онлайн-інвестицій. Вони заарештовані і можуть вийти на свободу під заставу в 325 мільйонів гривень кожен.

Про це в Facebook написала генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

За її інформацією, злочинці виманювали гроші у громадян Німеччини, Австрії та інших європейських країн. До схеми причетна організована злочинна група громадян України і інших держав, а провадження почали за матеріалами Генеральної прокуратури міста Бамберга в Німеччині.

Двом киянам повідомили про підозру в шахрайстві і відмиванні майна, отриманого злочинним шляхом.

Один з них намагався сховатися від поліції в момент затримання, але поліцейські наздогнали втікача, коли той застряг у полі.

Схема шахраїв працювала протягом 2017-2020 років. Під виглядом залучення інвестицій через спеціально створені веб-ресурси вони отримували кошти і обіцяли прибуток від онлайн операцій з купівлі-продажу банківських металів, іноземної валюти, криптовалюти, цінних паперів та інших активів, які насправді не існували.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили документи і три автомобілі. У грудні 2020 року суд наклав арешт на майно фігурантів загальною вартістю близько 50 млн євро, також були арештовані елітні автомобілі.

Нагадаємо, що в Україні шахраї взяли на озброєння нову схему пограбування.