RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​Pfizer почала випробування вакцини від COVID-19 на дітях до 11 років: перші подробиці

Pfizer заявила, що почала клінічні випробування своєї вакцини від COVID-19 на дітях.

Pfizer почала випробування революційних ліків від COVID-19: як працює препарат

Про це повідомляє канал CNBC.

У випробуваннях приймають участь діти віком від 6 місяців до 11 років. Перші учасники дослідження вже отримали свої щеплення. На першому етапі планується прищепити 144 дитини.

На першому етапі компанія визначає дозування для трьох вікових груп: від 6 місяців до 2 років, від 2 до 5 років і від 5 до 11 років. Діти почнуть отримувати дозу 10 мкг вакцини перед поступовим переходом на більш високі дози. У той же час доза для дорослих становить 30 мкг.

На наступному етапі випробування вчені оцінюватимуть безпеку і ефективність обраних рівнів доз. При цьому учасників випадковим чином виберуть для отримання вакцини або плацебо. Після шестимісячного спостереження діти, які отримали плацебо, зможуть зробити вакцинацію.

Нагадаємо, вакцина Pfizer вже дозволена для використання в США американцями у віці 16 років і старше. Експерти уточнюють, що без вакцинації дітей країна навряд чи зможе домогтися колективного імунітету та перемогти пандемію. За даними уряду, діти складають приблизно 20% населення США.

Як повідомляв "Апостроф", на відміну від України, де багато громадян не довіряють медицині і прислухаються до ненадійних джерел іфнормаціі, в Ізраїлі довіряють системі охорони здоров'я, тому більшість дорослого населення в країні вже вакциновано.