RU  UA

В Україні вірять ютуб і інстаграмму: лікар розповів про "ізраїльське диво" лікування від COVID-19

На відміну від України, де багато громадян не довіряють медицині і прислухаються до ненадійних джерел іфнормаціі, в Ізраїлі довіряють системі охорони здоров'я, тому більшість дорослого населення в країні вже вакциновано.

Про це в ефірі програми Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV розповів лікар-реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль.

За його словами, в Ізраїлі інформація про коронавіруси і методах лікування грунтується на наукових джерелах, тому 67% дорослого населення в країні вже отримали дозу вакцини.

"Інформація абсолютно наукова, а не ютубовская або інстаграмовская. Тому ніхто не боїться вакцинуватися, лікарям довіряють. Кожен лікар несе кримінальну відповідальність за те, що він призначає, за те, що він робить. Якби лікарі при ковіде призначали антибіотики, то їх би посадили в тюрму або позбавили ліцензії, наприклад", - зазначив ізраїльський лікар.

Для вакцинації населення в Ізраїлі першим був схвалений препарат компанії Pfizer, використовується також вакцина Moderna. Як результат, кількість інфікованих в країні різко зменшилася.

"Якщо ми півтора місяці тому мали 10 тисяч заражених, то зараз їх 400-500. І немає важкохворих, а Коронавірусние відділення закриваються. Вони вже закриті в найбільшому госпіталі Ізраїлю", - підкреслив Борис Бриль.

Лікар стверджує, що більшість людей, які потрапляють до лікарні з коронавірусів, це ті, хто ще не була вакцинована.

"Є маленький відсоток і вакцинованих, але це люди з абсолютно легким ступенем перебігу хвороби. Ті ж люди похилого віку в 90 років з купою захворювань і Альцгеймером при позитивному ПЛР-тестуванні переносять вірус в легкій формі після повної вакцинації. Це те, чого ми однозначно не бачили до щеплень, коли смертність була 80-90% ", - зазначив Борис Бриль.

Детальніше про відмінності лікування і вакцинації від коронавірусу в Ізраїлі і Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Українським лікарям треба читати підручники, які були написані ще в давні часи - лікар з Ізраїлю