RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія не зупиниться: Кравчук жорстко прокоментував загибель українських військових на Донбасі

Загибель чотирьох українських бійців на Донбасі після обстрілу позицій ВСУ проросійськими бойовиками перший президент України, глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук назвав свідченням того, що Росія не зупиниться ні перед чим заради знищення України як держави.

Про це він заявив в п'ятницю, 26 березня, в ефірі телеканалі "Україна 24".

За його словами, Росія та її маріонетки з окупаційної адміністрації ОРДЛО ставлять собі за мету знищити Україну як державу.

"Це для неї основне завдання. На перших порах можна зробити губернію, а в принципі Україна як держава не повинна існувати. Це позиція президента Росії Путіна, офіційно висловлена позиція багато років назад. Чекати, що вони будуть діяти гуманно - перебільшення", - сказав перший український президент і глава української делегації в ТКГ.

Леонід Кравчук зазначив, що Україна буде продовжувати виконувати домовленості Мінська, але при цьому повинна бути в будь-який момент готова до відсічі.

"Росія не зупиниться, поки її не зупинять будь-якими шляхами не тільки України, а й світове співтовариство", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому 2021 року Україна зазнала важких втрат - загалом на Донбасі загинуло 11 українських захисників. Таких великих втрат за один місяць в зоні проведення ООС не було ще з минулої весни.