RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Український прапор над окупованим Донбасом: нацгвардійці яскраво відзначили свято, фото

Військовослужбовці ЗСУ та бійці Нацгвардії, які нещодавно відзначали професійне свято, провели на Донбасі патріотичну акцію "Привітай тих, хто чекає на тебе!".

Про це інформує прес-центр штабу ООС.

В рамках акції військовослужбовці запустили у повітря прапор Національної гвардії України, який дістанеться позицій російсько-окупаційних військ на Донбасі.

"Такі події надзвичайно важливі. Вони підтримують моральний дух тієї частини населення окупованих земель, які чекають нашого повернення. З початку року ми вже встигли запустити український прапор над Армянськом в Криму. Кілька десятків разів запускали прапори та листівки над окупованими землями Донбасу", - зазначив один з мешканців Донецької області Влад Борода.

Запуск прапорів відбувся поряд із пам’ятником добровольцю "Міфу" – Герою України Василю Сліпаку, який залишив оперу у Франції та поїхав добровольцем на Донбас. Також в акції приймала участь дружина загиблого бійця батальйону "Донбас НГУ" Кадира Магомедова.

"Яким був мій чоловік? Він мав східну кров. Був дуже гордий, і прямолінійний, запальний. Він відразу вирішив йти добровольцем на фронт: "Хто, якщо не я? Як ми можемо допустити, що це розгрібали наші сини?" І це не дивно, адже ще юнаком він бачив, скільки Росія принесла біди людям під час війни в Абхазії. Я тут, щоб підтримати друзів мого чоловіка, як і вони підтримують мене весь цей час", - розповіла Наталя під час патріотичної акції.

Варто також зазначити, що у бік позицій окупантів полетіли не лише прапори, а й спеціальна поліграфічна продукція.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Раніше ми розповідали, що внаслідок мінометного обстрілу на Донбасі загинули четверо бійців ЗСУ.