RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Коли в Україні буде пік епідемії коронавірусу: прогноз імунолога

Станом на вівторок, 30 березня, 11 регіонів України потрапили в "червону" зону карантину, але пік захворюваності на коронавірус ще попереду.

Як прогнозує імунолог Андрій Волянський, максимальна кількість щоденних випадків захворювання на Covid-19 очікується в квітні, пишуть "Вести".

"До травня вже перехворіє велика частина населення. А раз так, то сформується колективний імунітет", - додав він.

За словами імунолога, зі збільшенням кількості хворих зростатиме і смертність. Він пояснив, що летальність відстає на два тижні: спочатку люди інфікуються, а в наступні тижні ростуть показники смертності.

"Наприклад, минулого тижня ми помітили збільшення смертності. Це те збільшення, до якого призвела третя хвиля, що почалася в кінці лютого. Отже, разом із зростанням захворюваності буде зростати і смертність", - зазначив Волянський.

Він додав, що травневі свята, коли люди будуть менше користуватися громадським транспортом і більше сидіти вдома і на дачах, можуть стримати поширення коронавірусу.

"От якби людям дали вихідні - скажімо, з 1 по 10 травня, це було б розумно. Але у влади буде велика спокуса оголосити всеукраїнський локдаун в квітні через сильне зростання захворюваності", - резюмував імунолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше імунолог Вадим Арістов заявив, що Україну протягом поточного року може чекати ще кілька локдаунів через стрибки захворюваності на коронавірус.