RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Facebook шахраї розводять українців, видаючи себе за друга: як не попастися

У мережі розповіли про схему, за допомогою якої шахраї намагаються виманити гроші у користувачів Facebook.

Про це в Facebook написав засновник групи компаній "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський.

Шахраї зламують месенджер і відправляють з нього прохання позичити гроші друзям користувача.

У Олександра Соколовського з месенджера приятеля попросили 4500 грн. Він засумнівався і вирішив перестрахуватися і попросив "приятеля" подзвонити йому на мобільний телефон. Дзвінка немає, але шахраї продовжують "обробку" у месенджері.

"Розумію, що щось не те і для очищення совісті (раптом Саша дійсно так зайнятий, що набрати голосом не може) прошу тільки написати мені його прізвисько, відоме тільки вузькому колу наших спільних друзів. Хлоп'ята не здаються, роблять спробу, але не вгадують ", - пише Соколовський.

Після цього стало ясно, що це шахраї. Однак п'ятеро інших друзів зламаного облікового запису все ж попалися на їх вудку і перерахували гроші.

"Знаю тепер тільки, що справою займається кіберполіція, яка тоді оперативно підключилася і навіть допомогла Олександру повернути собі назад зламаний акаунт", - додав Соколовський.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні шахраї взяли на озброєння нову схему пограбування - вони блокують і перевипускають сім-карти українців, що дозволяє зняти гроші з їхніх рахунків.