RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Понад півмільярда користувачів Facebook постраждали від хакерів: яких країн торкнувся витік

Особисті дані, в тому числі телефонні номери, 533 мільйонів користувачів Facebook опинилися у вільному доступі на одному з хакерських форумів в інтернеті.

Про це повідомляє видання Вusiness Insider.

Як сказано в повідомленні, постраждали користувачів із 106 країн, найбільше - з Єгипту (44 млн), Тунісу (39 млн), Італії (35 млн), США (32 млн), Саудівської Аравії (28 млн), Марокко, Туреччини, Франції (по 19 млн), Іраку (17 млн), Мексики (13 млн) і Великобританії (11,5 млн). Жертвами хакерів стали також близько 10 мільйонів користувачів в Російській Федерації.

Інформацію було опубліковано на хакерському форумі та таким чином стала доступною "будь-кому, хто володіє елементарними навичками роботи з даними". Відкритими виявилися такі особисті дані як номери телефонів, повні імена користувачів, дати їх народження, біографічні відомості, унікальні ідентифікатори соціальної мережі. Можуть бути доступними також їхні адреси електронної пошти.

Злив було виявлено експертами компанії Hudson Rock, що спеціалізується на кібербезпеки, які повідомили про це в Twitter. Технічний директор компанії Аарон Гал передбачає, що витік може привести до сплеску кіберзлочинності.

"База даних такого розміру, що містить персональні дані, безумовно, призведе до того, що зловмисники скористаються даними для спроб злому або шахрайських дій, використовуючи методи соціальної інженерії", - стверджує він.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні працює Telegram-бот, який пропонує за гроші надати особисту інформацію про українців.