RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Президент Аргентини невдало вакцинувався російським препаратом: виробники побажали здоров'я

Президент Аргентини Альберто Фернандес спробував на собі вакцину російського виробництва "Супутник V". Після вакцинації лідер країни поскаржився на препарат, так як вакцинація була невдалою, і він заразився Covid-19

Про це повідомляє ВВС News.

Ще в січні 2021 року адміністрація аргентинського президента повідомила, що він прищепився російським препаратом від коронавіруса COVID-19. Через три тижні після перших випробувань президенту видали другу дозу. У квітні 2021 року лідер країни Альберто Фернандес заявив, що він здав тест на коронавірус, який виявився позитивним, і його це дуже здивувало, так як він був вакцинований, і такого бути не повинно.

Президент поділився своїми враженнями на сторінці в Twitter. Він написав, що у нього піднялася температура до 37,3, також він відчував невеликий головний біль. Відразу ж після цього президент зробив тест на COVID-19. Також президент Аргентини зазначив, що зараз з ним все добре, але йому не хотілося б отримувати такі неприємні новини, особливо в свій день народження. Альберто Фернандесу 2 квітня виповнилося 62 роки.

Через кілька годин після інформації від президента Аргентини про те, що він захворів COVID-19 після вакцинації російським препаратом, представники Інституту імені Гамалії відповіли Альберто Фернандесу. У публікації Інституту говориться, що факт вакцинації від COVID-19 зможе захистити Альберто Фернандеса від важкої форми захворювання.

За словами виробників, російський препарат ефективний проти зараження на 91,6%, при цьому його ефективність проти важких випадків становить 100%. Якщо президент справді захворів вірусом, то він зможе пережити недуг без серйозних симптомів. Також в Росії звернулися до президента з побажаннями якнайшвидшого одужання.

Як писав "Апостроф" раніше,на Заході назвали головні небезпеки для ЄС через російську вакцину проти COVID-19.