RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

На Заході назвали головні небезпеки для ЄС через російську вакцину проти COVID-19

Російська вакцина "Супутник V" - це не тільки щеплення, а й політичний засіб впливу. Світ повинен бути обережним, купуючи "Супутника V" в Росії у великих обсягах.

Про це "Апострофу" розповів французький геополітичний аналітик, магістр політології Католицького інституту в Парижі Ульріх Буна.

Україна стала жертвою жалюгідних помилок Євросоюзу - французький дослідник

Він зазначив, що "Супутник V" - це політичний засіб впливу і це вже помітно по перших її постачаннях до Словаччини та Угорщини, які супроводжувалися потоком пропаганди.

"Сама назва "Супутник" прекрасно демонструє, що Росія має намір використовувати його в якості доказу своєї технічної переваги над "Заходом" (СРСР першим запустив штучний супутник на орбіту Землі, - Апостроф) і розраховує на отримання вигоди від його ефективності. В таких умовах я був би дуже обережним щодо покупки "Супутника V" в Росії у великих обсягах", - зазначив дослідник.

Також він підкреслив, що великі обсяги закупівель можуть бути тільки після узгодження Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА).

"Зазвичай, оцінка ліків там триває від двох до чотирьох місяців. Тому можна припустити, що дослідний центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії (розробник російської" вакцини ", - Апостроф) в будь-якому випадку не отримає зелене світло до червня. Але, думаю, нестача вакцини на той час вже не буде проблемою для ЄС", - констатував Ульріх Буна.

Як повідомляв "Апостроф", у країнах-учасницях Європейського союзу не рекомендують використовувати російську вакцину "Супутник V" до завершення перевірок безпеки, які проводить Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

Додамо, що на окупованій частині Донбасу почали вакцинувати людей від коронавірусу російським препаратом "Супутник-V". За словами правозахисника і колишнього уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, це схоже на експеримент на людях, адже щеплювати почали навіть дітей.