RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

До кордонів України рухаються мотострілки з російської глибинки: карта і відео

Підрозділи російських військ продовжують переміщатися до кордонів України, до воронезькому ділянці кордону з боку Росії рухається 74-а гвардійська мотострілецька бригада з Кемеровської області.

Про це повідомили на сайті незалежної групи російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

До такого висновку розслідувачі прийшли на підставі відео користувача Twitter @GirkinGirkin, на якому на залізничних платформах стоять танки Т-72Б3. На знятих кадрах видно номер платформи, який дав підказку до ідентифікації підрозділу збройних сил РФ.

В CIT перевірили номер платформи за допомогою сервісу gdevagon і встановили, що вона рухається з Юрги Кемеровської області на залізничну станцію Маслівка в прикордонній Воронезькій області. У цьому місті дислокується 74-а гвардійська мотострілецька бригада.

"У довідці gdevagon також вказані (ідентичні) номери відправника та одержувача вантажу в ЗКПО (загальноросійський класифікатор підприємств і організацій) - 07703609. Шляхом простого пошуку ми встановили, що цьому номеру відповідає військова частина 21005 - 74-а гвардійська мотострілецька бригада, яка базується в Юрзі ", - пояснили на сайті.

Танки Т-72Б3, які перебувають на озброєнні кемеровських мотострільців, є передостанньою модифікацією з усіх, що існували. Влітку 2014 року вони вступали в бій під Хрящуватим з українським "Булатом".

Як повідомляв "Апостроф", Росія може стягувати війська до українського кордону, щоб пограти мускулами. Крім того, таким чином вони можуть маніпулювати європейськими країнами, які бояться ескалації, і перевіряти реакцію президента США Джо Байдена.