RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україну чекають квітневі морози: синоптик озвучила прогноз погоди на тиждень

Погода у перший понеділок квітня буде свіжою, а ніч принесе невеликі морози. Опади 5 квітня пройдуть на сході України і в південних областях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала відомий синоптик Наталка Діденко.

"Температура повітря 5 квітня протягом дня сором'язливо топтатиметься поблизу +7+12 градусів, хіба що подекуди в західних областях переступить поріг до +14 градусів. Найсвіжіше буде в прибережних наших зонах, очікується +4+9 градусів, а в Карпатах навіть у денні години - до "мінусів", - пише Діденко.

За її словами, найближчої ночі невеликий мороз очікується на більшій частині України, окрім південних областей.

У понеділок, 5 квітня, на півдні, сході України і місцями в центральних областях пройдуть дощі. На решті території - без істотних опадів.

"У Києві найближчої ночі очікується від 1 морозу до 3 градусів тепла, завтра вдень близько +10 градусів. Опади малоймовірні. Але. Тиждень принесе ще ті подаруночки - і синоптикам, і нормальним громадянам) Вже у вівторок почне заходити до західних областей холодна повітряна маса, яка пошириться впродовж Благовіщення та 8-го квітня далі Україною. А з півдня прижене активний циклон з опадами. І, об'єднавшись, вологий циклон з півдня та холодна повітряна маса з півноч (за попередніми прогнозами), зумовлять вкрай несприятливу погоду в середу-четвер: місцями сильні опади та штормовий вітер", - прогнозує синоптик.

Вона додала, що в зв'язку з проходженням циклону на заході, півночі і в центрі країни ймовірні снігопади та налипання мокрого снігу. На решті території України очікуються дощі і сильний, до штормового, вітер.

Як повідомляв "Апостроф", на початку нового тижня в Україну прийде похолодання: очікується зниження температури повітря, дощі, а в західних областях пройдуть навіть снігопади.